Gesztenyehabos roló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (500 g)
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 200 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A leveles tésztát kiolvasztjuk és kb 1 cm széles csíkokra vágjuk (én lapokra vágott leveles tésztát szoktam venni, 6 db lap van egy csomagban, ezekből vágok függőlegesen csíkokat. Egy lapból 3-4 roló lesz, ez attól is függ, milyen vastag csíkokat vágunk).

Feltekerjük olajjal megkent habroló formákra (vagy házilag készítünk kartonpapírból kb ujjnyi vastag hengereket, amiket betekerünk alufóliába) és kb 10 percig sütjük.

A gesztenyehabhoz (amennyiben fagyasztott) először kiolvasztjuk a gesztenyepürét. A cukrászhabot jó keményre felverjük, amikor már jó az állaga, óvatosan belekeverjük a habfixálót, majd tovább verjük, végül hozzákeverjük a gesztenyepürét.

A krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat.

Tipp:

Ha véletlenül nem fogy el egyből az összes, ne csomagoljuk be, mert a párás közegben átnedvesedik a tészta, és nem marad ropogós.