Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia túrós pite recept

Francia túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához 34×24 cm-es formában sütve:

    • 45 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 12 dkg cukor
    • csipet só
    • 1-2 evőkanál tejföl

    A túrós töltelékhez:

    • 70 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • 10 dkg mazsola
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A pudingos töltelékhez:

    • 2 csomag karamellás pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • 4 evőkanál cukor

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.

    Ezután adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).

    Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron, nyújtsuk ki tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe. (a tepsiben még kézzel kicsit nyomkodjuk le)

    A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojássárgáját és keverjük alaposan össze. A tojásfehérjét a maradék cukorral, verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós töltelékhez és keverjük óvatosan össze.

    Ezután a tepsiben lévő tésztára öntsük rá, majd egyenletesen simítsuk el. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is.

    A maradék tejet melegítsük fel, öntsük hozzá a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre.

    Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük pár percig, hogy csak langyos legyen. Ezután a pudingot óvatosan öntsük rá a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával rácsozzuk be a tetejét.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeveréssel 160 fokon, 40 percig sütöttem). Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá