Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes torta recept

Francia krémes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 kerek rizslap
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cs vaníliás pudingpor (GM)
    • 1,2 l tej (esetleg növényi tej, akkor tejmentes is)
    • 1 vaníliarúd vagy vaníliakivonat
    • 5-6 ek cukor vagy eritrit
    • 0,5 l habtejszín
    • tetejére: csokireszelék (gluténmentes)

    Elkészítése:

    A rizslapokat egy-két mp-re (és nem többre!) hideg vízbe mártjuk és úgy helyezzük ezeket egy kerek tortaformába, hogy kissé fedjék egymást.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Elkészítjük a sárga krémet. 1 liter tejet felteszünk melegedni a vaníliarúddal. A tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük, ha a tej felforr, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vaníliarudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet és hagyjuk kihűlni.

    Felverjük a tejszínt vagy a tejszínhabot a habfixálóval és a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük és habrózsákkal díszítjük.

    A közepére csokit reszelünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá