Francia krémes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Francia krémes torta

Hozzávalók:

  • 5-6 kerek rizslap
  • 4 tojás
  • 3 cs vaníliás pudingpor (GM)
  • 1,2 l tej (esetleg növényi tej, akkor tejmentes is)
  • 1 vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 5-6 ek cukor vagy eritrit
  • 0,5 l habtejszín
  • tetejére: csokireszelék (gluténmentes)

Elkészítése:

A rizslapokat egy-két mp-re (és nem többre!) hideg vízbe mártjuk és úgy helyezzük ezeket egy kerek tortaformába, hogy kissé fedjék egymást.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Elkészítjük a sárga krémet. 1 liter tejet felteszünk melegedni a vaníliarúddal. A tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük, ha a tej felforr, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vaníliarudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet és hagyjuk kihűlni.

Felverjük a tejszínt vagy a tejszínhabot a habfixálóval és a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük és habrózsákkal díszítjük.

A közepére csokit reszelünk.