Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia almás kocka recept

Francia almás kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Almás alaphoz:

    • 1,5 kg alma tisztítva
    • 3 tk fahéj
    • 3 dkg cukor
    • 10 dkg aszalt meggy
    • 10 dkg csokoládé csepp

    Öntethez:

    • 15 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    Az almát felcikkezzük , ajd minden cikket félbe vágunk. A cukrot fahéjjal összekeverjük, majd beleforgatjuk az almát.

    Egy 24*24 cm-es formát kivajazunk, majd az alját befedjük almával, rászórjuk a csokicsepp és az aszalt meggy egy részét. Ismét alma következett, majd a meggy és a csokoládé, míg el nem fogy minden hozzávaló.

    Ráöntjük az öntetet, kicsit eligazgatjuk az almán, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsül.

    Az öntet készítése: a felolvasztott, majd visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet.

    Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá