Francia almás kocka recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Almás alaphoz:
- 1,5 kg alma tisztítva
- 3 tk fahéj
- 3 dkg cukor
- 10 dkg aszalt meggy
- 10 dkg csokoládé csepp
Öntethez:
- 15 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 8 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
Az almát felcikkezzük , ajd minden cikket félbe vágunk. A cukrot fahéjjal összekeverjük, majd beleforgatjuk az almát.
Egy 24*24 cm-es formát kivajazunk, majd az alját befedjük almával, rászórjuk a csokicsepp és az aszalt meggy egy részét. Ismét alma következett, majd a meggy és a csokoládé, míg el nem fogy minden hozzávaló.
Ráöntjük az öntetet, kicsit eligazgatjuk az almán, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsül.
Az öntet készítése: a felolvasztott, majd visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.