Francia almás kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Almás alaphoz:

  • 1,5 kg alma tisztítva
  • 3 tk fahéj
  • 3 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt meggy
  • 10 dkg csokoládé csepp

Öntethez:

  • 15 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

Az almát felcikkezzük , ajd minden cikket félbe vágunk. A cukrot fahéjjal összekeverjük, majd beleforgatjuk az almát.

Egy 24*24 cm-es formát kivajazunk, majd az alját befedjük almával, rászórjuk a csokicsepp és az aszalt meggy egy részét. Ismét alma következett, majd a meggy és a csokoládé, míg el nem fogy minden hozzávaló.

Ráöntjük az öntetet, kicsit eligazgatjuk az almán, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsül.

Az öntet készítése: a felolvasztott, majd visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet.

Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.