Fokhagymás-tejszínes csirkemell recept

Hozzávalók:
Hús:
- 6 szelet csirkemellfilé ( vagy pulykamell )
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3–4 gerezd fokhagyma (zúzva)
- só
- bors
- 2–3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
Köret:
- 6 nagyobb burgonya
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- só
Elkészítése:
A hús szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztben megforgatjuk. Egy lábasban kevés vajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, hogy szép színt kapjanak. Amikor mindet elősütöttük, visszatesszük a lábasba, aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd hozzáadjuk a fokhagymával elkevert tejszínt. Lefedve, mérsékelt lángon készre pároljuk, amíg a hús omlós lesz és a szósz kissé besűrűsödik.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk rozmaringgal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem pirul. Kivétel után azonnal átforgatjuk a zúzott fokhagymával, így különösen ízletes lesz.
Forrón, a tejszínes fokhagymás hússal együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »