Hozzávalók:
Hús:
Köret:
Elkészítése:
A hús szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztben megforgatjuk. Egy lábasban kevés vajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, hogy szép színt kapjanak. Amikor mindet elősütöttük, visszatesszük a lábasba, aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd hozzáadjuk a fokhagymával elkevert tejszínt. Lefedve, mérsékelt lángon készre pároljuk, amíg a hús omlós lesz és a szósz kissé besűrűsödik.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk rozmaringgal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem pirul. Kivétel után azonnal átforgatjuk a zúzott fokhagymával, így különösen ízletes lesz.
Forrón, a tejszínes fokhagymás hússal együtt tálaljuk.