Fokhagymás-tejszínes csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Hús:

  • 6 szelet csirkemellfilé ( vagy pulykamell )
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3–4 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • bors
  • 2–3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Köret:

  • 6 nagyobb burgonya
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)

 

Elkészítése:

A hús szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztben megforgatjuk. Egy lábasban kevés vajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, hogy szép színt kapjanak. Amikor mindet elősütöttük, visszatesszük a lábasba, aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd hozzáadjuk a fokhagymával elkevert tejszínt. Lefedve, mérsékelt lángon készre pároljuk, amíg a hús omlós lesz és a szósz kissé besűrűsödik.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk rozmaringgal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem pirul. Kivétel után azonnal átforgatjuk a zúzott fokhagymával, így különösen ízletes lesz.

Forrón, a tejszínes fokhagymás hússal együtt tálaljuk.