Flódni párna recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtott)
Mákos töltelék:
- 5 dkg darált mák
- 1 evőkanál darált keksz
- 1,5 evőkanál porcukor
- 0,5 citrom héja
- 0,5 citrom leve
Diós töltelék:
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál darált keksz
- 1,5 evőkanál porcukor
- 0,5 narancs héja
- 0,5 narancs leve
Almás töltelék:
- 1 darab alma
Szilvás töltelék:
- 2-4 evőkanál szilvalekvár
Díszítés:
- 5 dkg fehér csokoládé
- liofilizált málna
Elkészítése:
Diós és mákos töltelék:
A dióhoz és a mákhoz is hozzáadjuk a cukrot, darált kekszet. A mákhoz citromhéjat és citromlevet adunk, a dióhoz narancshéjat és narancslevet. Mindkettőt annyi forró vízzel keverjük ki (kb 30-50 ml), hogy kenhető állaga legyen, de ne legyen folyós!
Almás töltelék:
A meghámozott és lereszelt almát megpároljuk, majd kihűtjük.
Töltés, sütés:
A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a hosszabbik oldala mentén elkenjük az almát, utána a diós tölteléket, ezután a lekvárt és végül a mákos tölteléket. A szélén hagyjunk kb 2 cm-t üresen és kenjük le kevés vízzel.
A sütőpapír segítségével kezdjük el felhajtani kb 5 cm-es sávban, majd így tekerjük fel az egészet. Vágjuk éles késsel 8 darabra, majd tegyük sütőpapíros tepsire.
200 fokra melegített sütőben süssük kb 20 perc alatt pirosra.
Díszítés (opcionális):
A párnák egyik felét mártsuk olvasztott fehér csokoládéba, majd szórunk rá kevés liofilizált málnát.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









