Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flódni párna recept

Flódni párna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtott)

    Mákos töltelék:

    • 5 dkg darált mák
    • 1 evőkanál darált keksz
    • 1,5 evőkanál porcukor
    • 0,5 citrom héja
    • 0,5 citrom leve

    Diós töltelék:

    • 5 dkg darált dió
    • 1 evőkanál darált keksz
    • 1,5 evőkanál porcukor
    • 0,5 narancs héja
    • 0,5 narancs leve

    Almás töltelék:

    • 1 darab alma

    Szilvás töltelék:

    • 2-4 evőkanál szilvalekvár

    Díszítés:

    • 5 dkg fehér csokoládé
    • liofilizált málna

    Elkészítése:

    Diós és mákos töltelék:

    A dióhoz és a mákhoz is hozzáadjuk a cukrot, darált kekszet. A mákhoz citromhéjat és citromlevet adunk, a dióhoz narancshéjat és narancslevet. Mindkettőt annyi forró vízzel keverjük ki (kb 30-50 ml), hogy kenhető állaga legyen, de ne legyen folyós!

    Almás töltelék:

    A meghámozott és lereszelt almát megpároljuk, majd kihűtjük.

    Töltés, sütés:

    A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a hosszabbik oldala mentén elkenjük az almát, utána a diós tölteléket, ezután a lekvárt és végül a mákos tölteléket. A szélén hagyjunk kb 2 cm-t üresen és kenjük le kevés vízzel.

    A sütőpapír segítségével kezdjük el felhajtani kb 5 cm-es sávban, majd így tekerjük fel az egészet. Vágjuk éles késsel 8 darabra, majd tegyük sütőpapíros tepsire.

    200 fokra melegített sütőben süssük kb 20 perc alatt pirosra.

    Díszítés (opcionális):

    A párnák egyik felét mártsuk olvasztott fehér csokoládéba, majd szórunk rá kevés liofilizált málnát.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek