Flódni párna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtott)

Mákos töltelék:

  • 5 dkg darált mák
  • 1 evőkanál darált keksz
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 0,5 citrom héja
  • 0,5 citrom leve

Diós töltelék:

  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál darált keksz
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 0,5 narancs héja
  • 0,5 narancs leve

Almás töltelék:

  • 1 darab alma

Szilvás töltelék:

  • 2-4 evőkanál szilvalekvár

Díszítés:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • liofilizált málna

Elkészítése:

Diós és mákos töltelék:

A dióhoz és a mákhoz is hozzáadjuk a cukrot, darált kekszet. A mákhoz citromhéjat és citromlevet adunk, a dióhoz narancshéjat és narancslevet. Mindkettőt annyi forró vízzel keverjük ki (kb 30-50 ml), hogy kenhető állaga legyen, de ne legyen folyós!

Almás töltelék:

A meghámozott és lereszelt almát megpároljuk, majd kihűtjük.

Töltés, sütés:

A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a hosszabbik oldala mentén elkenjük az almát, utána a diós tölteléket, ezután a lekvárt és végül a mákos tölteléket. A szélén hagyjunk kb 2 cm-t üresen és kenjük le kevés vízzel.

A sütőpapír segítségével kezdjük el felhajtani kb 5 cm-es sávban, majd így tekerjük fel az egészet. Vágjuk éles késsel 8 darabra, majd tegyük sütőpapíros tepsire.

200 fokra melegített sütőben süssük kb 20 perc alatt pirosra.

Díszítés (opcionális):

A párnák egyik felét mártsuk olvasztott fehér csokoládéba, majd szórunk rá kevés liofilizált málnát.