Hozzávalók:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Almás töltelék:
Szilvás töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
A dióhoz és a mákhoz is hozzáadjuk a cukrot, darált kekszet. A mákhoz citromhéjat és citromlevet adunk, a dióhoz narancshéjat és narancslevet. Mindkettőt annyi forró vízzel keverjük ki (kb 30-50 ml), hogy kenhető állaga legyen, de ne legyen folyós!
A meghámozott és lereszelt almát megpároljuk, majd kihűtjük.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a hosszabbik oldala mentén elkenjük az almát, utána a diós tölteléket, ezután a lekvárt és végül a mákos tölteléket. A szélén hagyjunk kb 2 cm-t üresen és kenjük le kevés vízzel.
A sütőpapír segítségével kezdjük el felhajtani kb 5 cm-es sávban, majd így tekerjük fel az egészet. Vágjuk éles késsel 8 darabra, majd tegyük sütőpapíros tepsire.
200 fokra melegített sütőben süssük kb 20 perc alatt pirosra.
A párnák egyik felét mártsuk olvasztott fehér csokoládéba, majd szórunk rá kevés liofilizált málnát.