Flódni bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 1 dl tej
- 3 dkg porcukor
- 1 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
Mákos töltelék:
- 10 dkg darált mák
- 1 evőkanál darált keksz
- 1,5 evőkanál porcukor
- 0,5 citrom héja
- 0,5 citrom leve
Diós töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál darált keksz
- 1,5 evőkanál porcukor
- 0,5 narancs héja
- 0,5 narancs leve
Almás töltelék:
- 2 darab alma
- fahéj
Szilvás töltelék:
- szilvalekvár
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd az egészet összemorzsoljuk a puha vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, beleöntjük a tejet és tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Hűvös helyen 30 percig pihentetjük a tésztát.
Diós és mákos töltelék:
A dióhoz és a mákhoz is hozzáadjuk a cukrot, darált kekszet. A mákhoz citromhéjat és citromlevet adunk, a dióhoz narancshéjat és narancslevet. Mindkettőt annyi forró vízzel keverjük ki (kb 30-50 ml), hogy kenhető állaga legyen, de ne legyen folyós!
Almás töltelék:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd megpároljuk. Közben ízlés szerint fehéjat adunk hozzá. Tegyük félre és hűtsük ki.
Formázás, pihentetés:
A lehűtött tésztát felezzük el. Az egyik felét nyújtsuk ki nagyjából téglalap alakúra. A hosszabbik oldala mentén kenjünk rá egy sávban sűrű szilvalekvárt, majd mellé egyengessük el a mák felét. Ezután az alma fele, majd a dió következik. Arra figyeljünk, hogy a túlsó szélén hagyjunk el kb 2 cm helyet.
A rövidebbik oldalait hajtsuk rá, majd tekerjük fel.
Tegyük sütőpapíros tepsire, majd a másik tésztát is töltsük meg.
Tojássárgájával kenjük le a bejglik felületét, majd tegyük hűvös helyre addig, amíg teljesen rászárad. Ezután kenjük le tojásfehérjével, majd újra tegyük hüvös helyre, hogy meg tudjon újra száradni.
Sütés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső sütéssel.
A bejgliket szurkáljuk meg teljesen az aljukig, majd toljuk be a sütőbe.
Kb 35-40 perc alatt süssük készre.
Tipp: ha véletlenül kirepednének, akkor még melegen (a sütőből kivéve, kezünket nem összeégetve!!) kissé össze lehet őket nyomkodni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










