Flódni recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
Mákos töltelék:
- 25 dkg őrölt mák
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt narancshéj
- 2 evőkanál baracklekvár
Almás töltelék:
- 1 kg savanykás alma
- 1 dl fehérbor
Diós töltelék:
- 25 dkg őrölt dió
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 kocka reszelt tejcsokoládé
Lekváros töltelék:
- 50 dkg sütésálló szilvalekvár
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
10 dkg mazsolát langyos, rumos vízbe beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.
A mákos töltelékhez a bort a cukorral felforraljuk, ráöntjük a mákra, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A diós tölteléket szintén így készítjük.
Az almás töltelékhez az almát lereszeljük és a borral összeforraljuk. Mindhárom tölteléket kihűtjük.
A tésztát 5 részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtunk 27*36 cm-es tepsi méretűre, belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a mákos tölteléket. Befedjük a második kinyújtott tésztalappal, megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráhalmozzuk az almát, melyet előtte jól kicsavartunk. Ismét tészta következik, diós töltelék, majd tészta, melyet megkenünk a lekvárral. Befedjük az utolsó lappal, megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben 1 óra alatt szép pirosra sütjük.