Flódni recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
Mákos töltelék:
- 25 dkg őrölt mák
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt narancshéj
- 2 evőkanál baracklekvár
Almás töltelék:
- 1 kg savanykás alma
- 1 dl fehérbor
Diós töltelék:
- 25 dkg őrölt dió
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 kocka reszelt tejcsokoládé
Lekváros töltelék:
- 50 dkg sütésálló szilvalekvár
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
10 dkg mazsolát langyos, rumos vízbe beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.
A mákos töltelékhez a bort a cukorral felforraljuk, ráöntjük a mákra, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A diós tölteléket szintén így készítjük.
Az almás töltelékhez az almát lereszeljük és a borral összeforraljuk. Mindhárom tölteléket kihűtjük.
A tésztát 5 részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtunk 27*36 cm-es tepsi méretűre, belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a mákos tölteléket. Befedjük a második kinyújtott tésztalappal, megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráhalmozzuk az almát, melyet előtte jól kicsavartunk. Ismét tészta következik, diós töltelék, majd tészta, melyet megkenünk a lekvárral. Befedjük az utolsó lappal, megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »