Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő szelet recept

Feketeerdő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóták egy 35*25 cm-es tepsiben sütve:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 12 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 8 g sütőpor
    • 2 ek étolaj
    • 2 ek tej

    Krémhez:

    • 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
    • 4-5 ek cukor
    • 3 zacskó vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Tetejére:

    • 3,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.

    6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.

    A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.

    A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.

    Krém:

    A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rátesszük a másik lapot. Tehetünk a tetejére pár órára nehezéket is.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd rákenjük a süti tetjére. Ízlés szerint díszítjük, majd felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá