Feketeerdő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő szelet

Hozzávalók:
Piskóták egy 35*25 cm-es tepsiben sütve:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek tej

Krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
  • 4-5 ek cukor
  • 3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

Tetejére:

  • 3,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskóta:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.

6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.

A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.

A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.

Krém:

A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.

Összeállítás:

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rátesszük a másik lapot. Tehetünk a tetejére pár órára nehezéket is.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd rákenjük a süti tetjére. Ízlés szerint díszítjük, majd felszeletelve tálaljuk.