Feketeerdő szelet recept

Hozzávalók:
Tészta: (20*36 cm-es tepsihez)
- 20 dkg liszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- fél cs sütőpor
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 ek víz
- kb 680 g magozott meggy (befőtt)
Krém:
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csokis tortadara vagy reszelt csokoládé
Kenéshez:
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot.
Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingos állaga nem lesz. Többször átkeverve kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.
Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.
A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).
A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta ráöntjük és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Míg sül a tészta közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.
Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.
Végül a tetejét megszórjuk csokis tortadarával vagy csokival. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt felvágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »