Feketeerdő szelet recept

Hozzávalók:
Tészta: (20*36 cm-es tepsihez)
- 20 dkg liszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- fél cs sütőpor
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 ek víz
- kb 680 g magozott meggy (befőtt)
Krém:
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csokis tortadara vagy reszelt csokoládé
Kenéshez:
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot.
Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingos állaga nem lesz. Többször átkeverve kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.
Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.
A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).
A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta ráöntjük és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Míg sül a tészta közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.
Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.
Végül a tetejét megszórjuk csokis tortadarával vagy csokival. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »