Feketeerdő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta: (20*36 cm-es tepsihez)

  • 20 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek víz
  • kb 680 g magozott meggy (befőtt)

Krém:

  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • csokis tortadara vagy reszelt csokoládé

Kenéshez:

  • 5 dkg margarin (olvasztott)

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot.

Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingos állaga nem lesz. Többször átkeverve kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).

A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta ráöntjük és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Míg sül a tészta közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.

Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

Végül a tetejét megszórjuk csokis tortadarával vagy csokival. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt felvágjuk.