Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokoládés-mogyorós piskótatekercs recept

Fehér csokoládés-mogyorós piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 7 dkg porcukor
    • 3 dkg darált mogyoró
    • 5 dkg liszt
    • csipet só
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg darált mogyoró

    Elkészítése:

    A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni.

    Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, és 1-2 perc múlva a tojások sárgáját is, majd addig keverjük még szépen kifehéredik a massza. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletes vékonyan kenjük rá a masszát. (én egy 35×33 cm-es tepsin sütöttem)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 8 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd a felső papírt óvatosan húzzuk le róla. Ezután az alsó sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. (többször tekerjük ki-be még melegen)

    A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.

    A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg az olvasztott csokoládéval. Ezután szórjuk meg a darált mogyoróval, majd szorosan tekerjük fel.

    Ezután hagyjuk állni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd felszeletelni.

    Tálalás előtt vékonyan szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá