Fehér csokoládés-mogyorós piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db tojás (közepes)
  • 7 dkg porcukor
  • 3 dkg darált mogyoró
  • 5 dkg liszt
  • csipet só
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg darált mogyoró

Elkészítése:

A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni.

Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, és 1-2 perc múlva a tojások sárgáját is, majd addig keverjük még szépen kifehéredik a massza. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletes vékonyan kenjük rá a masszát. (én egy 35×33 cm-es tepsin sütöttem)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 8 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd a felső papírt óvatosan húzzuk le róla. Ezután az alsó sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. (többször tekerjük ki-be még melegen)

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.

A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg az olvasztott csokoládéval. Ezután szórjuk meg a darált mogyoróval, majd szorosan tekerjük fel.

Ezután hagyjuk állni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd felszeletelni.

Tálalás előtt vékonyan szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.