Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs keksz recept

Fatörzs keksz
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 45 dkg tönkölybúza liszt világos
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 6 g sütőpor
    •  2db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga

    A töltelékhez

    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek barna cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    A tetejére

    • 5 dkg földimogyoró krokant

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetünk.

    A fatörzs közepének kialakításához lecsípünk a lehűtött tésztából egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formázunk.

    Egy újabb darabot csípünk, amit téglalappá nyújtunk,( a vastagsága és mérete ahogy sikerül ) megkenjük tojásfehérjével, rászórunk egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekerjük.

    Egy újabb adagot csípünk, nyújtunk, megkenjük, megszórjuk, a kialakult hengerre tekerkük.

    Addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.

    A végén a külső részét megkenjük a maradék tojás fehérjével és krokántba forgatjuk.

    A hengert még 2 órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeljük.

    Sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá