Fatörzs keksz

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához

  • 45 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 g sütőpor
  •  2db tojás sárga

A töltelékhez

  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek barna cukor
  • 2 db tojás fehérje

A tetejére

  • 5 dkg földimogyoró krokant

Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetünk.

A fatörzs közepének kialakításához lecsípünk a lehűtött tésztából egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formázunk.

Egy újabb darabot csípünk, amit téglalappá nyújtunk,( a vastagsága és mérete ahogy sikerül ) megkenjük tojásfehérjével, rászórunk egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekerjük.

Egy újabb adagot csípünk, nyújtunk, megkenjük, megszórjuk, a kialakult hengerre tekerkük.

Addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.

A végén a külső részét megkenjük a maradék tojás fehérjével és krokántba forgatjuk.

A hengert még 2 órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeljük.

Sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsül.