Fanta szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 1 dl étolaj
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 7 dl fanta szénsavas üdítő
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.
Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »