Fanta szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Narancsos réteg:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Sütőpapíros tepsibe (38*40 cm-es) öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverjük.
A pudingport és a cukrot kevés üdítővel simára keverjük. A többi üdítőt felforraljuk és krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és a krém tetejére a narancsos zselét.
Hűtőben tartjuk legalább 2-3 órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »