Fanta szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Narancsos réteg:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Sütőpapíros tepsibe (38*40 cm-es) öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverjük.
A pudingport és a cukrot kevés üdítővel simára keverjük. A többi üdítőt felforraljuk és krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és a krém tetejére a narancsos zselét.
Hűtőben tartjuk legalább 2-3 órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »