Fanta szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Narancsos réteg:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Sütőpapíros tepsibe (38*40 cm-es) öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverjük.
A pudingport és a cukrot kevés üdítővel simára keverjük. A többi üdítőt felforraljuk és krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és a krém tetejére a narancsos zselét.
Hűtőben tartjuk legalább 2-3 órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »