Fánk alakú cakesicle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 darabos, szilikon fánkformához :
- 100 g fehércsoki
- 200 g tejcsoki
- 100 ml habtejszín
- bármilyen 20 cm-es tortapiskóta
- 6 db jégkrém pálcika
- 1 ek tetszőleges ízű aroma
- szórócukor
- szakácsfáklya vagy ehető ragasztó
Elkészítése:
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és a fánkforma alján található hullámos máz mintázat mélyedésébe öntünk belőle kicsit, fogpiszkálóval a máz mintázat széleihez igazítjuk, mondhatni kiszínezzük. Ha a formában nincs ilyen mintázat, akkor mi magunk készítünk. Ezután 5 percre fagyasztóba tesszük.
A tejcsoki felét megolvasztjuk és kikenjük vele a fánkformáink, beleértve a fehér részt is. Ügyeljünk rá, hogy a formák közepén lévő kiemelkedést is vonjuk körbe. Ollóval pici bemetszést ejtünk mind a hat fánk formánk oldalán és mielőtt elkezdene megkötni a tejcsoki, beledugunk egy-egy pálcikát a közepéig. 10 percre visszatesszük a fagyasztóba.
A tortapiskótát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a felvert habtejszínt és az aromát és jól formázható masszát gyúrunk belőle. Kivesszük a fagyasztóból a formánkat és kitöltjük az üregeket a tésztával. Végül megolvasztjuk a maradék tejcsokit és egyenletesen eloszlatjuk a formák tetején. 30 percre fagyasztóba tesszük..
A fánkocskákat kivesszük a fagyasztóból és először a fánkokat nyomjuk ki, majd azoknál fogva húzzuk át a pálcikákat a szilikonon.
Ha van szakácsfáklyánk, azzal olvasztjuk meg egyenként a fehércsokit a tetejükön épp csak annyira, hogy ragadjon kicsit, majd megszórjuk szórócukorral. Ha nem tudjuk megolvasztani, ehető ragasztóval kenjük meg a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »