Fánk alakú cakesicle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 darabos, szilikon fánkformához :
- 100 g fehércsoki
- 200 g tejcsoki
- 100 ml habtejszín
- bármilyen 20 cm-es tortapiskóta
- 6 db jégkrém pálcika
- 1 ek tetszőleges ízű aroma
- szórócukor
- szakácsfáklya vagy ehető ragasztó
Elkészítése:
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és a fánkforma alján található hullámos máz mintázat mélyedésébe öntünk belőle kicsit, fogpiszkálóval a máz mintázat széleihez igazítjuk, mondhatni kiszínezzük. Ha a formában nincs ilyen mintázat, akkor mi magunk készítünk. Ezután 5 percre fagyasztóba tesszük.
A tejcsoki felét megolvasztjuk és kikenjük vele a fánkformáink, beleértve a fehér részt is. Ügyeljünk rá, hogy a formák közepén lévő kiemelkedést is vonjuk körbe. Ollóval pici bemetszést ejtünk mind a hat fánk formánk oldalán és mielőtt elkezdene megkötni a tejcsoki, beledugunk egy-egy pálcikát a közepéig. 10 percre visszatesszük a fagyasztóba.
A tortapiskótát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a felvert habtejszínt és az aromát és jól formázható masszát gyúrunk belőle. Kivesszük a fagyasztóból a formánkat és kitöltjük az üregeket a tésztával. Végül megolvasztjuk a maradék tejcsokit és egyenletesen eloszlatjuk a formák tetején. 30 percre fagyasztóba tesszük..
A fánkocskákat kivesszük a fagyasztóból és először a fánkokat nyomjuk ki, majd azoknál fogva húzzuk át a pálcikákat a szilikonon.
Ha van szakácsfáklyánk, azzal olvasztjuk meg egyenként a fehércsokit a tetejükön épp csak annyira, hogy ragadjon kicsit, majd megszórjuk szórócukorral. Ha nem tudjuk megolvasztani, ehető ragasztóval kenjük meg a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »