Fánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- jó csipet só
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 1,5 cm magasra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.