Fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- jó csipet só
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 1,5 cm magasra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










