Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-szilvás, mézes szelet recept

Fahéjas-szilvás, mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg margarin
    • 4 evőkanál tej
    • 2 evőkanál méz
    • 45 dkg liszt
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

    Vaníliás-fahéjas krém:

    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 1 tk őrölt fahéj

    Szilvás krém:

    • 30-40 dkg magozott, darabolt szilva (vagy befőtt, aminek a levét felfogjuk)
    • 5 dkg cukor
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl tejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.

    Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk egyenként a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

    Vaníliás-fahéjas krém:

    A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a margarint és a fahéjat, majd alaposan kihabosítjuk.

    Szilvás krém:

    Ha befőttel készítjük, akkor a levét felfogjuk. Ha nem befőttel készül, akkor használjunk a befőtt leve helyett vizet.

    A darabolt szilvát egy edénybe tesszük és felöntjük 1 dl vízzel vagy befőtt lével és hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.

    1 dl befőtt lében vagy vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a szilva felforrt, akkor hozzáadjuk és besűrítjük vele.

    Összeállítás:

    Beletesszük a tepsibe vagy egy tálcára az egyik lapot és rákenjük a vaníliás krém felét, erre teszünk egy újabb lapot, amire rákenjük a szilvás krémet. Teszünk rá még egy lapot, amire rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a maradék lappal. Alaposan lenyomkodjuk és másnapig hűtőbe tesszük.

    A mázhoz a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokira és teljesen feloldjuk benne a csokit. A kész mázat a süti tetejére öntjük. Amíg megdermed a máz, hűtőbe tesszük a sütit, majd ízlés szerint szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá