Fahéjas-szilvás, mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas-szilvás, mézes szelet

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 6 dkg margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 45 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Vaníliás-fahéjas krém:

  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tk őrölt fahéj

Szilvás krém:

  • 30-40 dkg magozott, darabolt szilva (vagy befőtt, aminek a levét felfogjuk)
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítése:

Tészta:

A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.

Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk egyenként a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

Vaníliás-fahéjas krém:

A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a margarint és a fahéjat, majd alaposan kihabosítjuk.

Szilvás krém:

Ha befőttel készítjük, akkor a levét felfogjuk. Ha nem befőttel készül, akkor használjunk a befőtt leve helyett vizet.

A darabolt szilvát egy edénybe tesszük és felöntjük 1 dl vízzel vagy befőtt lével és hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.

1 dl befőtt lében vagy vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a szilva felforrt, akkor hozzáadjuk és besűrítjük vele.

Összeállítás:

Beletesszük a tepsibe vagy egy tálcára az egyik lapot és rákenjük a vaníliás krém felét, erre teszünk egy újabb lapot, amire rákenjük a szilvás krémet. Teszünk rá még egy lapot, amire rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a maradék lappal. Alaposan lenyomkodjuk és másnapig hűtőbe tesszük.

A mázhoz a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokira és teljesen feloldjuk benne a csokit. A kész mázat a süti tetejére öntjük. Amíg megdermed a máz, hűtőbe tesszük a sütit, majd ízlés szerint szeletelve tálaljuk.