Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas elefántfül recept

Fahéjas elefántfül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 55 dkg finomliszt
    • 80 g zsír
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Sütéshez:

    • olaj vagy zsír

    Tetejére:

    • 3 ek fahéj
    • 6 ek cukor

    Elkészítése:

    Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne.

    Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig.

    Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot.

    A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra (nem kell hogy szabályos legyen!, vagy húzzuk ki kézzel). A felmelegített zsiradékban süssük mindkét oldalát pirosra 1-2 perc alatt.

    Közben a cukrot keverjük el a fahéjjal. A megsült tésztát tegyük papírtörlőre, majd amíg még meleg, addig szórjuk meg a fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá