Fahéjas elefántfül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 55 dkg finomliszt
- 80 g zsír
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Sütéshez:
- olaj vagy zsír
Tetejére:
- 3 ek fahéj
- 6 ek cukor
Elkészítése:
Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne.
Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig.
Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot.
A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra (nem kell hogy szabályos legyen!, vagy húzzuk ki kézzel). A felmelegített zsiradékban süssük mindkét oldalát pirosra 1-2 perc alatt.
Közben a cukrot keverjük el a fahéjjal. A megsült tésztát tegyük papírtörlőre, majd amíg még meleg, addig szórjuk meg a fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »