Fahéjas elefántfül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fahéjas elefántfül

Hozzávalók:

  • 3,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 55 dkg finomliszt
  • 80 g zsír
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Sütéshez:

  • olaj vagy zsír

Tetejére:

  • 3 ek fahéj
  • 6 ek cukor

Elkészítése:

Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne.

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig.

Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot.

A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra (nem kell hogy szabályos legyen!, vagy húzzuk ki kézzel). A felmelegített zsiradékban süssük mindkét oldalát pirosra 1-2 perc alatt.

Közben a cukrot keverjük el a fahéjjal. A megsült tésztát tegyük papírtörlőre, majd amíg még meleg, addig szórjuk meg a fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.