Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet recept

Fagyi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg darál dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 evőkanál víz

    Hozzávalók a krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál liszt
    • 2,5 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tészta:

    A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.

    Krém:

    A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal, majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.

    Összeállítás:

    A tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5 dl habtejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá