Expressz levél recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, meghajtogatjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Másnap lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 5 centiméteres kör alakú szaggatóval formázzuk. A közepébe lekvárt, nutellát, vagy más tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk.
Szilikonos papírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A kisült leveleket porcukorral megszórhatjuk.
Tipp:
A leveleket ne tegyük túl közel egymáshoz, mert sütés közben szétnyílnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









