Ernyő levelestésztából recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.
A 30 dkg liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk.
Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmad részét rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk és fél órát hűtőben pihentetjük.
Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg (nyújtás, lekenés, hajtogatás, pihentetés).
Amikor a háromszori hajtogatás megvolt, akkor a tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra. Egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítunk, mellyel kb 1,5-2 cm csíkokat vágunk a tésztából.
A csíkokat az előre kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, majd cukrozott vágott dióba mártjuk.
Egy őzgerincformát felfordítunk, sütőpapírral beborítjuk és 2 cm távolságra ráfektetjük a csíkokat, előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15-20 perc alatt.
Sütés után akár cukor nélkül, akár vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!
Tipp:
A tészta felületét kenjük csak tojásfehérjével, az oldalát ne, mert nem lesz réteges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









