Ernyő levelestésztából recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.
A 30 dkg liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk.
Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmad részét rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk és fél órát hűtőben pihentetjük.
Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg (nyújtás, lekenés, hajtogatás, pihentetés).
Amikor a háromszori hajtogatás megvolt, akkor a tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra. Egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítunk, mellyel kb 1,5-2 cm csíkokat vágunk a tésztából.
A csíkokat az előre kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, majd cukrozott vágott dióba mártjuk.
Egy őzgerincformát felfordítunk, sütőpapírral beborítjuk és 2 cm távolságra ráfektetjük a csíkokat, előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15-20 perc alatt.
Sütés után akár cukor nélkül, akár vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!
Tipp:
A tészta felületét kenjük csak tojásfehérjével, az oldalát ne, mert nem lesz réteges!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »