Erdei gyümölcsös túrófelfújt recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zsírszegény túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 5 dkg erdei gyümölcs
- csipetnyi só
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagyobb, mélyebb tepsit félig töltsünk meg forró vízzel, ebbe fogjuk állítani a formát, amiben sütjük a felfújtat.
A túrót keverjük jól össze a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és az édesítőt. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.
Öntsük a masszát egy kisebb jénai tálba (ha tepsit használunk előtte enyhén vajazzuk ki), szórjuk rá a gyümölcsöt, tegyük a forró vízzel teli tepsibe, majd süssük kb 40 percig.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Amikor már látjuk, hogy szépen pirul a teteje, takarjuk le sütőpapírral, hogy a teteje ne égjen meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »