Erdei gyümölcsös túrófelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsírszegény túró
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 5 dkg erdei gyümölcs
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagyobb, mélyebb tepsit félig töltsünk meg forró vízzel, ebbe fogjuk állítani a formát, amiben sütjük a felfújtat.

A túrót keverjük jól össze a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és az édesítőt. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.

Öntsük a masszát egy kisebb jénai tálba (ha tepsit használunk előtte enyhén vajazzuk ki), szórjuk rá a gyümölcsöt, tegyük a forró vízzel teli tepsibe, majd süssük kb 40 percig.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Amikor már látjuk, hogy szépen pirul a teteje, takarjuk le sütőpapírral, hogy a teteje ne égjen meg.