Epres-túrós rétes recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 cs teljes kiőrlésű rétestészta
- 50 dkg túró
- 30 dkg eper
- 15 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás pudingpor (vagy 1 ek étkezési keményítő)
- kb 1 dl étolaj a lapok lekenéséhez
Elkészítése:
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingpor (vagy étkezési keményítőt) és szintén keverjük össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
Egy konyharuhát nedvesítsünk be, helyezzünk rá egy réteslapot és kenjük le vékonyan olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot és szintén kenjük le olajjal.
Végül helyezzük rá a harmadik réteslapot, a szélektől hagyjunk el kb 1,5 cm-es tésztacsíkot és kanalazzuk rá a túrós töltelék felét, majd szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt eper felével.
Ezután hajtsuk rá a két szélén szabadon hagyott tésztacsíkot, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétes.
A maradék rétestésztával is így járjunk el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztarudakat, majd kenjük le vékonyan olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni mielőtt felszeletelnénk.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a rétes, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »