Epres-túrós rétes recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 cs teljes kiőrlésű rétestészta
- 50 dkg túró
- 30 dkg eper
- 15 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás pudingpor (vagy 1 ek étkezési keményítő)
- kb 1 dl étolaj a lapok lekenéséhez
Elkészítése:
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingpor (vagy étkezési keményítőt) és szintén keverjük össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
Egy konyharuhát nedvesítsünk be, helyezzünk rá egy réteslapot és kenjük le vékonyan olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot és szintén kenjük le olajjal.
Végül helyezzük rá a harmadik réteslapot, a szélektől hagyjunk el kb 1,5 cm-es tésztacsíkot és kanalazzuk rá a túrós töltelék felét, majd szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt eper felével.
Ezután hajtsuk rá a két szélén szabadon hagyott tésztacsíkot, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétes.
A maradék rétestésztával is így járjunk el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztarudakat, majd kenjük le vékonyan olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni mielőtt felszeletelnénk.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a rétes, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »