Epres-túrós kevert süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 175 g 20 %-os tejföl
Túrós részhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál búzadara (ha lágy lenne akkor plusz 1 evőkanál darát lehet hozzá tenni)
- ízlés szerint aprított eper
- 1 kk vaníliás cukor (opcionális)
Elkészítése:
Az egész tojásokat, cukrokat, citrom héját és levét alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, olajat és elkeverjük.
Belekeverjük a tojásos masszába a sütőporos lisztet és kicsit sűrűbb tésztát keverünk belőle. A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és elsimítjuk.
A túrót a cukorral és a búzadarával jól elkeverjük. Ha lágy lenne a massza, akkor adjunk még hozzá darát. Ízlés szerint keverhetünk bele vaníliát, citromhéjat és levet.
A túrós masszát pöttyszerűen a tésztára halmozzuk egy kanállal, majd megszórjuk bőven aprított eperrel.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









