Epres-túrós kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-túrós kevert süti

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 175 g 20 %-os tejföl

Túrós részhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál búzadara (ha lágy lenne akkor plusz 1 evőkanál darát lehet hozzá tenni)
  • ízlés szerint aprított eper
  • 1 kk vaníliás cukor (opcionális)

Elkészítése:

Az egész tojásokat, cukrokat, citrom héját és levét alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, olajat és elkeverjük.

Belekeverjük a tojásos masszába a sütőporos lisztet és kicsit sűrűbb tésztát keverünk belőle. A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és elsimítjuk.

A túrót a cukorral és a búzadarával jól elkeverjük. Ha lágy lenne a massza, akkor adjunk még hozzá darát. Ízlés szerint keverhetünk bele vaníliát, citromhéjat és levet.

A túrós masszát pöttyszerűen a tésztára halmozzuk egy kanállal, majd megszórjuk bőven aprított eperrel.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.