Epres szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 500 dkg eper
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- piros ételfesték
Tetejére:
- 1 csomag piros tortazselé
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tojásokból, cukorból, lisztből, sütőporból piskótatésztát keverünk a szokásos módon.
24 cm-es tortaformában 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd az ételfestékkel színezzük.
A piskótát félbevágjuk és az egyik lapot a tortaformába visszahelyezzük. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk vele a tortaformát. Erre tesszük a krémet, majd a másik lapot. A tetejét tejszínhabbal és a vízzel kikevert zselével díszítjük.
Ha a zselé megdermedt szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.