Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres szelet recept

Epres szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 500 ml habtejszín
    • 500 dkg eper
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • piros ételfesték

    Tetejére:

    • 1 csomag piros tortazselé
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A tojásokból, cukorból, lisztből, sütőporból piskótatésztát keverünk a szokásos módon.

    24 cm-es tortaformában 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd az ételfestékkel színezzük.

    A piskótát félbevágjuk és az egyik lapot a tortaformába visszahelyezzük. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk vele a tortaformát. Erre tesszük a krémet, majd a másik lapot. A tetejét tejszínhabbal és a vízzel kikevert zselével díszítjük.

    Ha a zselé megdermedt szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá