Epres szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 500 ml habtejszín
  • 500 dkg eper
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • piros ételfesték

Tetejére:

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A tojásokból, cukorból, lisztből, sütőporból piskótatésztát keverünk a szokásos módon.

24 cm-es tortaformában 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd az ételfestékkel színezzük.

A piskótát félbevágjuk és az egyik lapot a tortaformába visszahelyezzük. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk vele a tortaformát. Erre tesszük a krémet, majd a másik lapot. A tetejét tejszínhabbal és a vízzel kikevert zselével díszítjük.

Ha a zselé megdermedt szeleteljük.