Epres rolád recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3,5 dl tejszín
- 3-4 ek cukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a cukorral kb 10 perc alatt felverjük. Amíg a térfogata kb háromszorosára nő. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
A piskótát kitekerjük, majd vékonyan megkenjük lekvárral, végül rásimítjuk egyenletesen a tejszínes krémet és feltekerjük.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »