Epres rolád recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3,5 dl tejszín
- 3-4 ek cukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a cukorral kb 10 perc alatt felverjük. Amíg a térfogata kb háromszorosára nő. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
A piskótát kitekerjük, majd vékonyan megkenjük lekvárral, végül rásimítjuk egyenletesen a tejszínes krémet és feltekerjük.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »