Epres rolád recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3,5 dl tejszín
- 3-4 ek cukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a cukorral kb 10 perc alatt felverjük. Amíg a térfogata kb háromszorosára nő. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
A piskótát kitekerjük, majd vékonyan megkenjük lekvárral, végül rásimítjuk egyenletesen a tejszínes krémet és feltekerjük.
Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.