Epres rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres rolád

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek finomliszt
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3,5 dl tejszín
  • 3-4 ek cukor
  • vaníliaaroma vagy paszta
  • eperlekvár

Elkészítése:

A tojásokat a sóval és a cukorral kb 10 perc alatt felverjük. Amíg a térfogata kb háromszorosára nő. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk.

180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

A piskótát kitekerjük, majd vékonyan megkenjük lekvárral, végül rásimítjuk egyenletesen a tejszínes krémet és feltekerjük.

Porcukorral meghintjük és tálaljuk.