Epres kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:
- kb 20 db eper
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl étolaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat és forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott, kockázott epret.
Told előmelegített sütőbe és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább.
Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »