Epres kevert sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:
- kb 20 db eper
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl étolaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat és forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott, kockázott epret.
Told előmelegített sütőbe és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább.
Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









