Epertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek olaj
- 1 csésze liszt (kb 15 dkg)
- 1 tk sütôpor
Tetejére:
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 500 ml tej
- 60 dkg eper
- 2 csomag piros) tortazselé
- 2-3 ek cukor
- 500 ml víz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, majd a sütőporos átszitált lisztet és az olajat.
24-26 cm-es kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a pudingot. Ha a puding kellőképpen kihűlt, rásimítjuk a piskótára (én csak a felét használtam fel a pudingnak). Megmossuk az epret, felezzük. Megpakoljuk az eperrel a tortát, majd hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zselatint. Ehhez a tasakok tartalmát elkeverjük a cukorral. Egy edényben 500 ml vízzel felforraljuk a port. 1 perc forralás után kb 10 percig állni hagyjuk. Ezután óvatosan a tortára öntjük (középről indulva).
Lehűtjük, majd tálaljuk.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »