Epertorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek olaj
- 1 csésze liszt (kb 15 dkg)
- 1 tk sütôpor
Tetejére:
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 500 ml tej
- 60 dkg eper
- 2 csomag piros) tortazselé
- 2-3 ek cukor
- 500 ml víz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, majd a sütőporos átszitált lisztet és az olajat.
24-26 cm-es kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a pudingot. Ha a puding kellőképpen kihűlt, rásimítjuk a piskótára (én csak a felét használtam fel a pudingnak). Megmossuk az epret, felezzük. Megpakoljuk az eperrel a tortát, majd hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zselatint. Ehhez a tasakok tartalmát elkeverjük a cukorral. Egy edényben 500 ml vízzel felforraljuk a port. 1 perc forralás után kb 10 percig állni hagyjuk. Ezután óvatosan a tortára öntjük (középről indulva).
Lehűtjük, majd tálaljuk.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









