Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes muffin recept

Eperkrémes muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 250 g liszt
    • 3 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál só
    • 150 g cukor
    • 2,5 dl tej
    • 0,6 dl olaj

    Krémhez:

    • 25 dkg eper + a díszítéshez
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • fél ek étkezési zselatin (por)
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Szitáljuk át a lisztet, sót és a sütőport egy tálba. A tojást, tejet és az olajat keverjük össze és adjuk hozzá a szilárd anyagokat. Nem kell sokáig keverni, nem baj, ha kicsit csomós lesz a tészta, mert sülés közben majd kidolgozza magát.

    akjunk a muffin sütőformába papírt és minden formát 3 evőkanálnyi masszával töltsük meg.

    Toljuk a sütőbe és kb 25 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát!

    Az epret és a kétfajta cukrot törjük össze botmixerrel. A zselatint kevés vízzel keverjük simára és mikróban oldjuk fel. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá az összetört eperhez.

    Ezután keverjük bele a mascarponét és addig rakjuk hűtőbe, amíg felverjük keményre a tejszínt, végül keverjük homogénre az epres krémmel.

    Nyomózsák segítségével díszítsük a muffinok tetejét a krémmel és mindegyik tetejére nyomjunk egy szem epret. (Nekem volt itthon fehércsokoládés maradék krémem, amivel még díszítettem.)

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá