Eperkrémes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 150 g cukor
  • 2,5 dl tej
  • 0,6 dl olaj

Krémhez:

  • 25 dkg eper + a díszítéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél ek étkezési zselatin (por)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Szitáljuk át a lisztet, sót és a sütőport egy tálba. A tojást, tejet és az olajat keverjük össze és adjuk hozzá a szilárd anyagokat. Nem kell sokáig keverni, nem baj, ha kicsit csomós lesz a tészta, mert sülés közben majd kidolgozza magát.

akjunk a muffin sütőformába papírt és minden formát 3 evőkanálnyi masszával töltsük meg.

Toljuk a sütőbe és kb 25 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát!

Az epret és a kétfajta cukrot törjük össze botmixerrel. A zselatint kevés vízzel keverjük simára és mikróban oldjuk fel. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá az összetört eperhez.

Ezután keverjük bele a mascarponét és addig rakjuk hűtőbe, amíg felverjük keményre a tejszínt, végül keverjük homogénre az epres krémmel.

Nyomózsák segítségével díszítsük a muffinok tetejét a krémmel és mindegyik tetejére nyomjunk egy szem epret. (Nekem volt itthon fehércsokoládés maradék krémem, amivel még díszítettem.)

Tipp: