Eper joghurtos piskóta tekercs recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál meleg víz
- 10 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 400 g epres joghurt eper darabkákkal
- 1,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadom a vizet és tovább keverem.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5*24 cm es tepsibe öntöm a masszát és 180 C°-on kb 10-15 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra melegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet.
Jól összedolgozom és a krém 3/4-ed részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem.
Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »