Eper joghurtos piskóta tekercs recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál meleg víz
- 10 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 400 g epres joghurt eper darabkákkal
- 1,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadom a vizet és tovább keverem.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5*24 cm es tepsibe öntöm a masszát és 180 C°-on kb 10-15 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra melegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet.
Jól összedolgozom és a krém 3/4-ed részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem.
Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »