Eper joghurtos piskóta tekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál meleg víz
- 10 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 400 g epres joghurt eper darabkákkal
- 1,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadom a vizet és tovább keverem.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5*24 cm es tepsibe öntöm a masszát és 180 C°-on kb 10-15 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra melegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet.
Jól összedolgozom és a krém 3/4-ed részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem.
Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!