Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper joghurtos piskóta tekercs recept

Eper joghurtos piskóta tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál meleg víz
    • 10 dkg cukor
    • 7 dkg liszt
    • 1 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 400 g epres joghurt eper darabkákkal
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 teáskanál zselatin

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverem (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadom a vizet és tovább keverem.

    A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5*24 cm es tepsibe öntöm a masszát és 180 C°-on kb 10-15 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.

    Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.

    Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra melegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet.

    Jól összedolgozom és a krém 3/4-ed részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem.

    Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá