Eper joghurtos piskóta tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 400 g epres joghurt eper darabkákkal
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverem (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadom a vizet és tovább keverem.

A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5*24 cm es tepsibe öntöm a masszát és 180 C°-on kb 10-15 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.

Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.

Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra melegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet.

Jól összedolgozom és a krém 3/4-ed részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem.

Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!