Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük tovább egy picit.
A tojássárgákat kikeverjük a liszttel, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük a kakaóporral és a sütőporral együtt.
Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben készre sütjük (kb 20 perc).
Még melegen levesszük róla a sütőpapírt és egy konyharuhával óvatosan feltekerjük.
Közben megfőzzük a pudingot a tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, amellyel habosra keverjük.
Kitekerjük a tésztát, megtöltjük a vaníliás krémmel, majd hosszában belehelyezzük a banánokat és feltekerjük.
1 órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd felszeletelve fogyasztható is.