Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elefántkönnycsepp recept

Elefántkönnycsepp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 banán

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük tovább egy picit.

    A tojássárgákat kikeverjük a liszttel, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük a kakaóporral és a sütőporral együtt.

    Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben készre sütjük (kb 20 perc).

    Még melegen levesszük róla a sütőpapírt és egy konyharuhával óvatosan feltekerjük.

    Közben megfőzzük a pudingot a tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, amellyel habosra keverjük.

    Kitekerjük a tésztát, megtöltjük a vaníliás krémmel, majd hosszában belehelyezzük a banánokat és feltekerjük.

    1 órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd felszeletelve fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá