Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük tovább egy picit.
A tojássárgákat kikeverjük a liszttel, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük a kakaóporral és a sütőporral együtt.
Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben készre sütjük (kb 20 perc).
Még melegen levesszük róla a sütőpapírt és egy konyharuhával óvatosan feltekerjük.
Közben megfőzzük a pudingot a tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, amellyel habosra keverjük.
Kitekerjük a tésztát, megtöltjük a vaníliás krémmel, majd hosszában belehelyezzük a banánokat és feltekerjük.
1 órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd felszeletelve fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









