Elefántkönnycsepp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 banán

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük tovább egy picit.

A tojássárgákat kikeverjük a liszttel, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük a kakaóporral és a sütőporral együtt.

Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben készre sütjük (kb 20 perc).

Még melegen levesszük róla a sütőpapírt és egy konyharuhával óvatosan feltekerjük.

Közben megfőzzük a pudingot a tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, amellyel habosra keverjük.

Kitekerjük a tésztát, megtöltjük a vaníliás krémmel, majd hosszában belehelyezzük a banánokat és feltekerjük.

1 órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd felszeletelve fogyasztható is.