Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elefánt könnycsepp recept

Elefánt könnycsepp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    • 7 ek cukor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 ek liszt
    • 3 ek kakaópor
    • 1/2 sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomagg vaníliás pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • 6 ek cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2,5 banán

    A mázhoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 2 ek tortadara

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a tojássárgáját, tovább keverjük, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet egy fakanál segítségével könnyedén hozzá keverjük.

    30×34 cm-es tepsiben megsütjük.

    A pudingokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük és a vajjal habosra keverjük.

    A megsült tésztát porcukorral hintett konyharuhára borítjuk és jó szorosan feltekerjük.

    A mikor kihűlt a tészta kibontjuk.

    A krémmel a tésztát megkenjük, a banánokat a felénk eső oldal szélére tesszük és feltekerjük.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a süteményünket bevonjuk.

    Tortadarával bevontjuk.

    Jól behűtjük és pár óra múlva szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá